Matilda Olivia
Biografi

Matilda Olivia heter jag och är frilansande sångerska, sångpedagog, körledare, författare och musiklärare. Jag är utbildad i juridik och retorik och min utbildning har jag fått på musikhögskolan, Stockholms Musikaliska Institut, Kulturama och gospelkörer under flera år. Jag har arbetat som kyrkomusiker i S:t Johannes församling där jag byggde upp körverksamheten under ett år. Som sångpedagog har jag undervisat på Balettakademiens Artistlinje, Marikas Popstar och Kulturama.

Jag har varit verksam som sångerska och artist i över 15 år under vilka jag bl.a. körat bakom artister som Jennifer Brown, Daniel Lindström, Robyn och Carola. Jag är en van och uppskattad körledare och har lett barn- och ungdomskörer samt olika gospelkörer under flera år. Som artist är jag en flitigt anlitad bröllopssångerska. Jag har under åren som gått även uppträtt på flera bröllopsmässor – bl.a. annat på den på Grand Hôtel i Stockholm och har samarbetat med dess arrangör vid ett flertal tillfällen.

Emellan mina sånguppdrag arbetar jag som sångpedagog på Balettakademiens Artistlinje och som barnrytmikpedagog.

Som sångpedagog erbjuder jag dig individuella sånglektioner oavsett nivå. Du kan även få undervisning i grupp eller tillsammans med en kompis eller partner. Du kan även anlita mig som sångerska till begravning, bröllop, dop, fest, event eller som middagsunderhållning. Sedan hösten 2014 arbetar jag som barnrytmikpedagog och har kurser i hela Stockholms innerstad.

Jag samarbetar även med några av Sveriges bästa jazzmusiker såsom Rikard Malmsten och Maria Kvist.

I juli släppte jag en singel på Spotify. I can't make you love me.